Welkom op Uitvaart-Alkmaar.nl

Direct regelen na overlijden

Als iemand is overlijden moeten een aantal zaken snel worden geregeld. Andere zaken kunnen wat langer op zich laten wachten. De zaken die snel geregeld moeten worden staan hieronder op volgorde van handelen.

1 Bel de huisarts


Nadat iemand is overleden moet de huisarts worden gebeld. De huisarts zal zo snel mogelijk langs komen om een verklaring van overlijden op te stellen. Deze verklaring is nodig om een verlof tot begraving of crematie te krijgen van de gemeente Alkmaar. Zonder het verlof kan een overledene niet worden begraven of gecremeerd.

Als de praktijk van de huisarts is gesloten kan men contact opnemen met de huisartsenpost Alkmaar.
Hertog Aalbrechtweg 5A
1823 DL Alkmaar
Telefoon: 072 518 0618
Mocht u een overleden persoon aantreffen onder verdachte omstandigheden (misdrijf of zelfdoding) bel dan direct met het alarmnummer 112. De politie zal met spoed naar u toekomen.

2 Uitvaartverzekering

Probeer te achterhalen of de overledene een uitvaartverzekering heeft. Meestal bewaren mensen hun verzekeringpolis bij de andere belangrijke papieren. Neem contact op met de verzekeraar om te vragen om wat voor verzekering het gaat (natura of kapitaal). Kijk voor meer informatie over uitvaartverzekeringen in het hoofdstuk uitvaartverzekering in Alkmaar.

3 Uitvaartwensen

Probeer te achterhalen of de overleden zijn of haar uitvaartwensen heeft vastgelegd. Meestal bewaren mensen hun wensenlijst bij de andere belangrijke papieren. Zoek ook uit of de overledene beschikt over een donorcodicil. De meeste mensen bewaren hun codicil in hun portemonnee, binnenzak of tas.

4 Vergelijk uitvaartondernemers

Elke uitvaartondernemer heeft zijn eigen manier van werken, persoonlijkheid en tarieven. Het regelen van een uitvaart is heel emotioneel en intiem. Het is dan ook heel belangrijk dat nabestaanden werken met een uitvaartondernemer die bij hen past.

Op Uitvaartmarkt.nl kunt u uitvaartondernemers uit Alkmaar met elkaar vergelijken op prijs, kwaliteit en persoonlijkheid. Aan de hand van een wensenlijst ontvangt u binnen een paar uur verschillende aanbiedingen van uitvaartondernemers uit Alkmaar. Sommige uitvaartondernemers sturen bij de offerte een film mee waarin ze zichzelf presenteren. Daardoor kan de familie vooraf precies zien met wie ze te maken hebben. Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl is geheel gratis voor de aanvrager en de uitvaartondernemer.

5 Kleding klaarleggen

Als de uitvaartondernemer is gebeld kunnen de nabestaanden vast nadenken welke kleding de overledene aan zal krijgen. De kleding en eventuele sieraden kunnen vast worden klaar gelegd. Daarnaast kan men een foto van de overledene klaar leggen. De foto kan de uitvaartverzorger helpen bij de laatste verzorging van de overledene. Op een foto kan men zien welk kapsel de overledene had en welke make-up door de overledene werd gebruikt.

6 regelen uitvaart

In de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart moeten heel veel zaken worden geregeld. De familie wordt door de uitvaartondernemer geholpen bij het regelen van de uitvaart. Er is in heel wat mogelijk op het gebied van een uitvaart in Alkmaar. Men kan kiezen voor een traditionele uitvaart, maar er zijn ook diverse andere mogelijkheden. In de onderwerpen in de infotheek van uitvaart-alkmaar.nl is inspiratie te vinden om een uitvaart helemaal naar eigen wens en smaak in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie uitvaartlocatie in het centrum van Alkmaar of aan bijzonder rouwvervoer. Eigenlijk is vrijwel alles mogelijk, schroom dus nooit om uw uitvaartondernemer uw wensen duidelijk te maken.

7 Dieven

Voorkom dat dieven hun slag slaan. Het komt voor dat dieven via social media of rouwadvertenties precies kunnen achterhalen wanneer een huis helemaal leeg is. De dieven slaan dan hun slag terwijl de familie afscheid neemt van hun overleden dierbare. Het is daarom verstandig om het adres van de uitvaartondernemer te gebruiken als correspondentieadres in de rouwadvertentie. Verder kan men aan mensen in de buurt vragen om het huis tijdens de uitvaart in de gaten te houden.

Overlijden in regio Alkmaar melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206