Welkom op Uitvaart-Alkmaar.nl

Natuurbegraafplaats Alkmaar

Natuurbegraafplaats Geestmerloo ligt ten noorden van Almaar tussen de Wijk Daalmeer en recreatiegebied Geestmerambacht. De natuurbegraafplaats biedt ruimte voor mensen die niet gecremeerd willen worden, maar ook niet begraven op een reguliere begraafplaats.

Op de natuurbegraafplaats is een kantoor aanwezig met een ontvangstruimte waar men informatie kan inwinnen. Ook is er een ceremonieruimte waar de uitvaartplechtigheid gehouden kan worden. De begraafplaats is omgeven door veel natuur en water. Het is een gebied waar mensen ook een rustgevende wandeling kunnen maken.

Natuurbegraven houdt in dat er zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de natuur. Zo mogen er geen vervuilende materialen mee worden begraven. Maar er mogen ook geen reguliere grafmonumenten worden geplaatst. Nabestaanden mogen wel een vergankelijk monument van bijvoorbeeld onbewerkt hout plaatsen op het graf van hun dierbare. Wanneer het grafmonument in de loop van de jaren is vergaan wordt het graf vanzelf weer een met de natuur.

Overlijden in regio Alkmaar melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206