Welkom op Uitvaart-Alkmaar.nl

Uitvaartondernemer kiezen in Alkmaar

De meeste families schakelen na het overlijden van hun dierbare een uitvaartondernemer in. De uitvaartondernemer gaat de familie helpen om de uitvaart te regelen. Er moeten in korte tijd heel veel keuzes worden gemaakt waarbij het belangrijk is dat men de juiste keuzes maakt omdat een goed afscheid van groot belang is voor de rouwverwerking.

Een uitvaartondernemer hoeft in Nederland niet te beschikken over een speciaal diploma. Het staat de uitvaartondernemer helemaal vrij om zelf zijn of haar manier van werken te bepalen. Dat telt ook voor de tarieven die uitvaartondernemers hanteren. De verschillen tussen uitvaartondernemers zijn enorm.

Het regelen van een uitvaart is niet alleen heel emotioneel, maar ook erg intiem. In het bijzijn van de uitvaartondernemer worden heel veel heel persoonlijke zaken besproken. Het mag dan ook voor zich spreken dat het heel belangrijk is dat de familie wordt geholpen door een uitvaartondernemer die bij hen past. Nog altijd komt het voor dat nabestaanden moeten werken met een uitvaartondernemer waar ze helemaal geen klik mee hebben. Dat kan een grote invloed hebben op de manier waarop men de dagen tussen het overlijden en de begrafenis of crematie ervaart.

Tot voor kort was de uitvaartbranche vrij gesloten. Er was weinig transparantie als het gaat om kwaliteit, persoonlijkheid en tarieven. Tegenwoordig vinden steeds meer uitvaartondernemers het belangrijk dat men open en transparant is. Dat is ook logisch in deze tijd waarin mensen via internet zelf heel veel informatie kunnen vinden en dus ook beter op de hoogte zijn van wat er allemaal mogelijk is.

Budget uitvaarten

De onderneming Amstel uitvaarten, die ook actief is in Alkmaar en Heerhugowaard biedt zogenaamde budget uitvaarten aan. Er zijn 3 pakketten:

1. Met Pakket Direct regelt u een complete uitvaart zonder aanwezigheid van familie voor slechts € 1.795. Alles wordt geregeld maar er vindt dus geen afscheidsplechtigheid plaats. Dit wordt ook wel een stille crematie genoemd. Voor slechts € 20 extra krijgt u er een Akte van Overlijden bij. Deze heeft u nodig voor de financieel-administratieve afwikkeling na een overlijden.

2. Pakket Intiem biedt ook een compleet verzorgde crematie, maar dan mèt een afscheid in een rouwkamer voor maximaal 10 personen. Prijs vanaf € 2.475. De Akte van Overlijden is inbegrepen.

3. Pakket Uitgebreid is de meest uitgebreide variant, eigenlijk een traditioneel uitvaart met afscheidsbijeenkomst voor groepen van meer dan 10 personen in de aula van het crematorium en een bijeenkomst in de koffiekamer na afloop. Prijs vanaf € 4.585

Uitvaart in eigen hand
Naast budget uitvaarten biedt Amstel uitvaarten ook pakketten die zich richten op nabestaanden die juist zelf veel willen doen. Amstel uitvaarten levert dan de basis producten en diensten. Dat kan zowel voor begraven (www.begrafenis.com) als cremeren (www.crematie.com).

Zaken die zo essentieel zijn dat u ze niet wilt vergeten zoals het juist papierwerk, logistieke diensten als het vervoer van de overledene, afspraken met crematorium, begraafplaats of gemeente. De meer creatieve zaken kunnen nabestaanden dan zelf doen zoals het schrijven van een afscheidsspeech, het zelf ontwerpen van de rouwkaarten, het maken van een draaiboek voor de plechtigheid etc. Om nabestaanden hierbij te helpen bieden de sites Begrafenis.com en Crematie.com bij elk pakket uitgebreide handleidingen.

Vergelijk uitvaartondernemers uit Alkmaar

Op www.uitvaartmarkt.nl is het mogelijk om eenvoudig verschillende uitvaartondernemers uit Alkmaar met elkaar te vergelijken. Een vergelijking kan al snel vele honderden euro’s verschil maken. Maar op Uitvaartmarkt.nl is het niet alleen mogelijk om te vergelijken op prijs, maar ook op kwaliteit en persoonlijkheid.

Er zijn uitvaartondernemers die via Uitvaartmarkt.nl een film meesturen waarin ze zichzelf voorstellen. Op die manier kan de familie vooraf precies zien met wie ze te maken hebben en weet men zeker dat er geen uitvaartondernemer over de vloer komt waar ze zich eigenlijk helemaal niet goed bij voelen.

Aan de hand van een wensenformulier krijgt de aanvrager binnen enkele uren verschillende offertes van uitvaartondernemers uit Alkmaar. Soms denken mensen dat ze na een sterfgeval direct een uitvaartondernemer moeten bellen. Maar dat is nergens voor nodig, sterker nog veel nabestaanden willen na het overlijden juist nog even alleen zijn met de overledene. Er is geen enkele reden om direct te moeten bellen, dat geeft nabestaanden dus ook voldoende tijd om een weloverwogen keuze te maken.

Een andere goede vergelijkingssite is Uitvaartoffertes.nl. UitvaartOffertes.nl is wat simpeler van opzet en laat vooral verschillen in prijzen zien.

Rol uitvaartverzekering bij keuze uitvaartondernemer

Als de overledene een uitvaartverzekering heeft dan is het verstandig om eerst uit te zoeken om welke verzekering het gaat. In grote lijnen zijn er twee uitvaartverzekeringen, een verzekering in natura en een kapitaalverzekering.
In het geval van een naturaverzekering wil de verzekeraar de uitvaart doorgaans het liefst zelf regelen. Als de familie toch kiest voor een andere uitvaartondernemer moet men er rekening mee houden dat de verzekeraar mogelijk een lager bedrag uitkeert dan de waarde van de uitvaart die staat beschreven in de polis. Het is daarom verstandig om eerst even te bellen met de verzekeraar om te vragen welk bedrag men zal uitkeren. Als men weet om welk bedrag het gaat kan de familie aan de uitvaartondernemer van keuze vragen of deze de uitvaart kan regelen voor dat bedrag of dat de familie dan moet bijbetalen.

Bij een kapitaalverzekering keert de verzekeraar (maximaal) het in de polis overeengekomen bedrag uit. Het staat de familie helemaal vrij om zelf te bepalen wie de uitvaart zal verzorgen.

Kijk voor meer informatie over uitvaartverzekeringen in het hoofdstuk Uitvaartverzekering Alkmaar.

Overlijden in regio Alkmaar melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206